Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Waterschap Rivierenland koploper in groene mobiliteit

Waterschap Rivierenland ontving eind 2016 de ‘Lean and Green Personal Mobility Star’. Het waterschap ontving deze prijs omdat de medewerkers de CO2-uitstoot vanaf 2012 met 20% terugdrongen door anders en duurzamer te reizen.

‘Lean and Green Personal Mobility’ is een stimuleringsprogramma voor duurzame mobiliteit. Het programma stimuleert en ondersteunt werkgevers en werknemers om hun CO2-uitstoot door mobiliteit met minimaal 20% te verlagen in een periode van maximaal 5 jaar.

Bewustwording

Om de CO2-uitstoot en het aantal dienstkilometers te verminderen, werkt waterschap Rivierenland vooral aan bewustwording bij en gedrag van medewerkers. Zo worden zij gestimuleerd om de fiets in plaats van de auto te pakken. Ook schafte het waterschap zuinigere en elektrische wagens aan en installeerde het hiervoor al laadpunten.

Albert Vermuë, directeur Unie van Waterschappen: “Op het gebied van mobiliteit is er nog enorm veel CO2-winst te boeken. Ruim 20% van de klimaatvoetafdruk van de waterschappen komt voor rekening van personen- en vrachtvervoer. Waterschap Rivierenland laat zien dat het ook echt kan. We kunnen leren van deze aanpak. Het volledig fossielvrij maken van het eigen wagenpark is de volgende stap. Mijn verwachting is dat andere waterschappen zullen volgen.”

Bron en meer informatie

Meer informatie over duurzame mobiliteit bij waterschap Rivierenland, de website van Lean and Green en op de pagina over de Energieagenda.