Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Nieuwe bedrijfsauto's gemeente Lelystad rijden op aardgas

Het bedrijfswagenpark van de van de gemeente Lelystad wordt in 2012 voor een groot deel vernieuwd. Gemeente Lelystad heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en daarom is onderzocht welke brandstof het best bijdraagt aan de milieudoelen. Uit het onderzoek kwam aardgas als beste brandstof uit de bus. Vrijdag 16 maart 2012 heeft een lokaal autobedrijf de eerste lichting bedrijfsauto’s afgeleverd, namelijk zeven auto's voor handhavings- en onderhoudswerkzaamheden. De auto’s worden geleverd door dealers uit Lelystad.

Positieve bijdrage aan luchtkwaliteit

Aardgas veroorzaakt minder uitstoot van CO2 en er komt vrijwel geen fijnstof vrij. Het reduceren van deze schadelijke stoffen levert een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit in Lelystad. Daarom is bij de vernieuwing van het bedrijfswagenpark voor deze schone brandstof gekozen. Bovendien wordt het aardgas naar het tankstation getransporteerd via het bestaande aardgasnetwerk, waardoor geen tankwagens over de weg nodig zijn. Vervolgens wordt het aardgas onder druk gebracht (CNG), zodat de brandstof door iedereen kan worden getankt.

Een ander voordeel van auto’s op aardgas is dat zij zonder aanpassingen geschikt zijn voor rijden op Groengas, gas dat ontstaat bij de vergisting van groente-, fruit- en snoeiafval, slib en mest (zogeheten reststromen). Het rijden op Groengas is CO2-neutraal.

Bron: gemeente Lelystad