Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Gemeente Amsterdam: Snellaadstation met groene stroom voor elektrisch rijden

Bestuurders van elektrische auto’s in Amsterdam kunnen hun voertuig voortaan binnen dertig minuten opladen. De gemeente Amsterdam onthulde maandag aan de Europaboulevard het eerste openbare snellaadstation dat elektrische auto’s oplaad met groene stroom. Om gebruik te kunnen maken van het snellaadstation moet een snellaadpas worden aangevraagd bij het bedrijf Essent. De pas kost € 8,- per maand. Het snelladen zelf kost voorlopig € 4 per keer.

Landelijk netwerk

Eric Wiebes, wethouder Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit: 'In Amsterdam willen we zakelijke veelrijders stimuleren om elektrisch te rijden. Met dit eerste snellaadstation wordt elektrisch rijden nog aantrekkelijker. Doordat je snel kan opladen is de actieradius geen probleem meer en kunnen meer ritjes in de stad elektrisch worden gemaakt. En niet alleen in de stad. Elektrisch rijden stopt namelijk niet bij de gemeentegrens. Samen met andere gemeenten en private partijen werken we aan een landelijk netwerk van openbare snellaadstations.'

Achtergrond

Elektrisch vervoer is goed voor de luchtkwaliteit, het klimaat en de economie. Elektrisch vervoer stoot lokaal geen schadelijke stoffen uit en is zuiniger, waardoor er minder CO2 wordt uitgestoten. De gemeente Amsterdam maakt elektrisch vervoer mogelijk door de aanleg van oplaadpunten. In juni 2011 werd bekend dat Essent 125 gewone laadpunten in Amsterdam gaat plaatsen en dat ze met autofabrikant Renault een totaalpakket van diensten levert aan kopers van een elektrische auto.

Bron: duurzamegemeente.nl, Gemeente Amsterdam en Essent