Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Start pont voor medewerkers Alphatron, Evides Waterbedrijf en Van Oord


Op maandag 3 december 2012 voer de eerste pont over de Maas naar de bedrijven Alphatron, Evides Waterbedrijf en Van Oord. De pont is bedoeld voor medewerkers van deze bedrijven en vaart tijdens een proefperiode van drie maanden. De Watertaxi onderhoudt de verbinding. Medewerkers kunnen hun auto parkeren in de Verandagarage aan de Siem Heidenstraat, vervolgens stappen ze op het nabijgelegen ponton op de Watertaxi. De overtocht duurt enkele minuten, de pont stopt bij de aanlegplaatsen van Alphatron en Van Oord.

De pontverbinding, Alphaliner, is een initiatief van de drie bedrijven en De Verkeersonderneming. Doel is de bereikbaarheid voor het personeel van deze bedrijven te verbeteren omdat de wegen naar de A16 in de ochtend- en avondspits steeds drukker worden. De pont biedt een betrouwbare manier van reizen en vermindert de filedruk op de Brienenoordbrug.

Gezamenlijk initiatief

De drie bedrijven dragen samen met De Verkeersonderneming dit initiatief om de bereikbaarheid van de bedrijven en ook de stad te verbeteren. Jeannette Baljeu is als stadsregiobestuurder Verkeer en Vervoer betrokken bij de versterking van personenvervoer over water.

Bron: www.rotterdam.nl