Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Gemeenten nemen deel aan Low Car Diet

De actie

Voor Low Car Diet verruilen topbestuurders en werknemers tien dagen lang hun auto voor alternatief vervoer en werken. Denk bijvoorbeeld aan de (elektrische) deelauto, de trein, bus, tram, metro, taxi, of OV-fiets, het bewaakt stallen van je eigen fiets en het gebruik maken van flexibele werkruimtes en vergaderplekken.

De hoofdprijs

Het bedrijf dat met de relatief meeste medewerkers deelneemt aan Low Car Diet wint een ludieke prijs. Het winnende bedrijf mag tien dagen lang gebruik maken van drie elektrische Tesla-deelauto’s! Daarnaast mag het winnende bedrijf één dag op stap met een eigen trein en machinist!

Waar en wanneer

Op de landelijke Dag van de Duurzaamheid (10-10-2013) gaat de actie Low Car Diet van start. Om 9.00 uur zullen alle deelnemers op station Amersfoort hun autosleutels inleveren. In de middag zullen op diverse andere plaatsen inlevermomenten plaatsvinden. Vrijdag 18 oktober is er een bijeenkomst waar deelnemers hun ervaring kunnen delen. Gedurende de actie (van 10-10 t/m 19-10) kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen via de website van Low Car Diet.

Waarom

Het Low Car Diet is opgezet om de beweging van eigen autobezit naar het delen van auto’s in combinatie met openbaar vervoer te stimuleren. De auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil en kost veel geld. Het delen van mobiliteit is goedkoper, schoner en schept ruimte op de weg en in de stad. Met deze actie ervaren deelnemers andere vormen van reizen en werken.

Deelnemende gemeenten

De gemeenten Amersfoort, Bunnik, Tilburg, Breda, Delfzijl, Apeldoorn, Zwolle en Leerdam nemen deel aan het Low Car Diet.

Klik hier voor meer informatie.