Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Hardenbergse ambtenaren rijden groen

De gemeente Hardenberg wil haar ambtenaren stimuleren privé in een moderne, zuinige en milieuvriendelijke auto te rijden met energielabel A, B of C, tegen lage maandlasten. Om dit te realiseren heeft de gemeente een contract ondertekend met Groen Rijden.

Groen Rijden maakt het voor medewerkers van de gemeente aantrekkelijk hun oude, vervuilende auto te vervangen door een modern en schoner alternatief. Zij kunnen rekenen op een bijzondere financiering voor een nieuwe, milieuvriendelijke auto. Het maandtarief bevat bovendien verzekering, onderhoud en vervangend vervoer. Dit is mogelijk door afspraken die Groen Rijden heeft met diverse partijen uit de automotivebranche, waaronder importeurs, autorecyclingbedrijven en verzekeraars.

Groen Rijden is een initiatief van de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) en de Markeur Holding Het concept sluit goed aan bij het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Hardenberg. Andere gemeenten hebben aangegeven interesse te hebben in Groen Rijden. Eric Panhuijzen, directeur Groen Rijden is verheugd is over het eerste contract. "Andere gemeenten zullen zeker ook volgen. Het idee werkt omdat het idee simpel en doordacht is. De ambtenaar kan zijn oude privé auto inruilen tegen een marktconforme restwaarde. Vervolgens zoekt hij op de Groen Rijden website een nieuwe milieuvriendelijke auto uit. Wij bestellen de auto bij de plaatselijke of regionale dealer naar keuze en regelen de administratieve afwikkeling. Jonge auto's die worden ingeleverd krijgen indien nodig een keuring en waar mogelijk een aanpassing, zodat deze voor de volgende eigenaar minder vervuilend wordt. Oudere auto's worden van de weg gehaald, met afgifte van een certificaat van vernietiging."

Bron: http://pressrelease.perssupport.nl/publishingweb/