Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Werknemers fietsen bijna 50 keer de wereld rond

Tijdens de jaarlijkse Fietsactie ‘Op de fiets werkt beter!’ fietsten in 2016 werknemers bijna 2 miljoen kilometer tussen hun woning en werkplek. Hiermee is 6.666 euro bij elkaar gefietst voor het goede doel.

Ruim 2.000 werknemers uit de regio’s Rotterdam Den Haag, Leiden, Gouda en Dordrecht pakten tijdens de actie vaker de fiets naar het werk en lieten de auto staan. “Als iedereen vaker naar zijn werkt fietst, betekent dat voor ons allemaal een beter bereikbare regio, minder files én een beter milieu. Bovendien is het ook nog goed voor je gezondheid. En dat zijn precies de redenen waarom wij deze actie organiseren”, zegt René van Hemert, fietsambassadeur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Investeren in de fiets is investeren in een bereikbare regio

Naast de jaarlijkse Fietsactie investeren de 23 gemeenten in de Metropoolregio samen met de provincie Zuid-Holland, het Rijk en het bedrijfsleven in het gebruik van de fiets. Onder meer door extra OV fietsen te realiseren bij metrostations in Rotterdam, werknemers te laten kennis maken met de voordelen van de e-bike en met een bijdrage van het ministerie van Infrastructuur en Milieu vijf snelfietsroutes aan te leggen.

Volgend jaar ook meedoen?

De Fietsactie wordt in de hele metropoolregio uitgezet. Ook meedoen? Like de pagina op Facebook.com/opdefietswerktbeter en houd Twitter in de gaten via @odfwb om de start op 1 mei van de 21e editie niet te missen!