Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Gemeenten kunnen strijden om elektrisch rijden award Natuur en Milieu

Welke gemeente weet in een jaar tijd de meeste vooruitgang te boeken op het gebied van elektrisch rijden? Vanaf vandaag kunnen gemeenten meedingen naar de E-Award, een prijs voor de gemeente die in 2012 het beste het elektrisch rijden in de versnelling weet te krijgen. Het doel van de wedstrijd is om gemeenten te stimuleren en helpen om de invoering van elektrisch rijden te versnellen. Alle gemeenten kunnen aan de wedstrijd meedoen, 'beginners' op het terrein van elektrisch rijden en gemeenten die al langer bezig zijn.

Elektrisch rijden in de versnelling

De E-Award is een uitdagende wedstrijd tussen gemeenten. Het gaat erom welke gemeente dit jaar de meeste voortgang boekt met de introductie van elektrisch rijden. Het gaat uitdrukkelijk niet om de 'beste' tot nu toe, maar om de meeste versnelling in het lopende jaar.

Deze wedstrijd is een initiatief van Natuur & Milieu in samenwerking met Stichting e-laad , het Formule-E team en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. We bieden gemeenten de kans om te laten zien dat zij voortvarend werken aan elektrisch rijden, en bieden ondersteuning bij het zetten van de benodigde stappen. Elke gemeente, klein of groot, beginnend of gevorderd, heeft de kans om de E-Award te winnen. In het voorjaar van 2013 bekijkt een deskundige juryde resultaten. De sterkste 'versneller' wordt winnaar en krijgt in 2013 op het Jaarcongres van het Formule-E team een bokaal uitgereikt.

Elektrische mobiliteit

Elektrisch rijden is in Nederland bezig met een flinke opmars. Het biedt vele voordelen: zuinig en schoon rijden, minder geluidshinder en geen last van fijnstof en stijgende benzineprijzen. Elektrisch rijden staat nog wel in de kinderschoenen. Zo wordt er hard gewerkt aan een sterke toename van het aantal laadpunten om het rijden van lange afstanden makkelijker te maken en er verschijnen steeds meer elektrische auto's op de markt. In de wedstrijd krijgen gemeenten de mogelijkheid om te laten zien hoe zij de invoering van elektrisch rijden ondersteunen en mogelijk maken.

Hoe kan uw gemeente meedoen?

Bent u werkzaam bij een gemeente en wil uw gemeente laten zien voortvarend te werken aan elektrisch rijden? Meer informatie over de wedstrijd vindt u op: www.natuurenmilieu.nl. U kunt ook alvast bekijken hoe uw gemeente er momenteel voor staat aan de hand van check-list en u kunt de Startgids "De stekker in elektrisch vervoer, maar hoe" van AgentschapNL downloaden met starterstips om meteen te beginnen met het versnellen van elektrisch rijden in uw gemeente.

Bron: Natuur en Milieu