Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Kampen start met e-fietsproject

De gemeente Kampen is officieel gestart met de campagne ‘Proef de e-fiets’, waarmee ‘elektrisch fietsen’ wordt gestimuleerd. De wethouder van duurzaamheid en verkeer en een aantal jonge medewerkers van de gemeente stapten 6 september samen op de e-fiets, waarmee zij symbolisch de aftrap gaven voor de campagne. Het doel van de actie is om het fietsgebruik voor woon-werkverkeer te stimuleren en het aantal autokilometers in de spits terug te dringen.

Waarom de e-fiets?

De e-fiets is een slim en snel vervoermiddel dat bij afstanden van 5 tot 20 kilometer een prima alternatief is voor de auto bij het woon-werkverkeer. De gemeente Kampen wil haar medewerkers stimuleren om een e-fiets aan te schaffen. De voordelen: de verbruikskosten van een e-fiets zijn lager dan bij een auto, de gezondheid van medewerkers wordt bevorderd en de e-fiets is een duurzaam alternatief ten opzichte van de auto.

Kampen start “Zwolle Kampen Bereikbaar”

De actie van Kampen is onderdeel van het project Zwolle Kampen Bereikbaar. Aan het project doen inmiddels zestien convenantpartners mee.

Bron: Gemeente Kampen