Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Deelauto beschikbaar voor gemeentepersoneel Winterswijk

Sinds 1 maart 2010 kunnen medewerkers van de gemeente Winterswijk gebruik maken van een deelauto voor dienstreizen waarvoor de fiets of openbaar vervoer niet geschikt is. De deelauto is voor alle medewerkers beschikbaar en uitermate geschikt voor medewerkers die per fiets of openbaar vervoer naar het werk komen. De gemeente hoopt dan ook dat de deelauto eraan bijdraagt dat meer medewerkers per fiets of openbaar vervoer naar het werk komen.

De gemeente heeft een abonnement genomen bij Wheels4all, die al succesvol een deelauto in Winterswijk exploiteert. Wheels4all is een organisatie zonder winstoogmerk met deelauto’s verspreid over het land. Wheels4all heeft een nieuwe auto bij het gemeentekantoor geplaatst, die ook gebruikt kan worden door de andere abonnees. Wethouder Henk Kok nam de auto afgelopen donderdag enthousiast in ontvangst.

Besparing

De gemeente stimuleert het gebruik van deelauto’s omdat een deelauto gemiddeld vijf parkeerplaatsen overbodig maakt. Hierdoor neemt de parkeerdruk af en kan er meer ruimte voor voetgangers of groen overblijven. Verder wordt alleen gereden in zuinige en schone auto’s. Dat is goed voor de luchtkwaliteit en de gezondheid.

Bron: Platform duurzame overheden