Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Alphense ambtenaren planten 600 bomen voor CO2 compensatie

De nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn wil een sterke duurzame gemeente in het Groene Hart zijn. Vorig jaar is onder andere een duurzaamheidsatelier georganiseerd voor medewerkers. Daar is een prijs uitgereikt aan het beste duurzame idee voor de nieuwe gemeente Alphen. Dit idee was om de CO2-uitstoot van de woon-werkkilometers van medewerkers te compenseren door het planten van bomen. Medewerkers van de gemeente zijn samen aan de slag gegaan.

CO2-uitstoot berekend met kilometers per maand

Aan de hand van het aantal kilometers per maand is bepaald hoeveel bomen geplant moeten worden om deze kilometers te compenseren. Dit heeft geresulteerd in de aanplant van 600 nieuwe bomen. Op 21 maart 2014 hebben 15 Alphense ambtenaren deze bomen geplant langs de nieuw aangelegde Oostelijke Rondweg door het sierteeltgebied in Boskoop. Er werd enthousiast gewerkt, maar het bleek nog een hele klus te zijn. Na twee en een half uur zaten alle bomen erin. Over een lengte van bijna een kilometer is een dubbele strook bomen aangeplant.

Bekeken wordt of het mogelijk is om de komende jaren meer bomen te planten ter compensatie van de CO2-uitstoot voor woon-werkverkeer.

Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn