Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Haarlemmermeer werkt aan duurzaam wagenpark

De gemeente Haarlemmermeer heeft 17 duurzame auto's besteld voor de het eigen wagenpark. De bestelling bestaat uit 12 volledig elektrische auto´s en 5 auto´s die op groengas gaan rijden.

Financiering en type auto’s

De gemeente heeft na een Europese aanbesteding een contract gesloten met Strix Lease Service uit Hoofddorp. Het bedrijf investeert in de auto’s met een financiering van de Triodos Bank. Het gaat om 4 elektrische Peugeots Ion en 8 Renaults Fluence, en 2 Fiats punto Evo en 3 Fords C max die in principe op groen gas rijden. De levering van de auto’s vindt in het najaar van 2011 plaats.

Doel

Het uitgangspunt van het beleid is het minimaliseren van de uitstoot van onder andere CO2 door een zo klein mogelijk wagenpark. De aanschaf van de nieuwe auto´s levert naar verwachting een vermindering van 7 ton CO2¬ uitstoot per wagen per jaar op. De wagens dienen voor vervoer van ambtenaren in werktijd, bijvoorbeeld voor handhaving en toezicht of andere werkzaamheden in de gemeente.

Duurzaamheid loont in de toekomst

Haarlemmermeer richt zich voor haar duurzaamheidsbeleid op concrete acties. Door de lagere kosten van elektriciteit ten opzichte van benzine of diesel, loont de duurzaamheid op termijn. De gemeente gaat het gebruik van elektrische auto’s in Haarlemmermeer stimuleren, door de aanleg van oplaadpunten gemakkelijker te maken.

Bron: Gemeente Haarlemmermeer