Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Wijk bij Duurstede plaats 92 zonnepanelen

Op het dak van het gemeentehuis in Wijk bij Duurstede komen 92 zonnepanelen. Het Wijkse bedrijf Volt4U gaat ze half april 2014 plaatsen. Wethouder Robbert Peek en Rik van der Horst, eigenaar van Volt4U, ondertekenden begin februari 2014 hiervoor de overeenkomst. In de centrale hal van het gemeentehuis komt een opbrengstmeter (monitor), waardoor ook bezoekers van het gemeentehuis kunnen zien hoe veel energie de panelen al opgewekt hebben.

Opbrengst

De 92 zonnepanelen hebben een totaal vermogen van minimaal 23.000W. Dit komt overeen met het gemiddelde verbruik van 5 huishoudens. Voor het gemeentehuis betekent dit dat 4% van het totale stroomverbruik duurzaam wordt opgewekt. De overige stroom wordt duurzaam ingekocht bij de firma Greenchoice.

Met of zonder subsidie

De gemeente probeert voor de zonnepanelen subsidie van de rijksoverheid te krijgen. Het plaatsen van de panelen is niet afhankelijk van een eventuele subsidie.

Het goede voorbeeld

Duurzaamheid, duurzame energie en energiebesparing zijn voor de gemeente Wijk bij Duurstede belangrijk. “We willen als gemeente het goede voorbeeld geven door zelf groener en duurzamer te worden”, zegt wethouder Robbert Peek. “Zo hopen we onze inwoners, ondernemers en non-profitinstellingen te inspireren en te enthousiasmeren om duurzaam om te gaan met energie en duurzame energie op te wekken. We hebben voor Volt4U gekozen, omdat het een startende ondernemer is én omdat het bedrijf in Wijk bij Duurstede gevestigd is. Zo wordt naast duurzaamheid ook de lokale economie gestimuleerd.”

Bron: Gemeente Wijk bij Duurstede.