Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

3de klas technasium adviseert Westland over energiebesparing

Op 29 januari presenteerden de leerlingen hun oplossing om de CO2-uitstoot te verminderen aan het college van burgemeester en wethouders. De technasiumklas voerde de afgelopen maanden een energiescan uit in de verschillende gemeente kantoren van Westland en stelde een aantal verbeterpunten en tips op voor de gemeente. Voorbeelden hiervan zijn:

  • het sluiten van deuren, tussen ruimten met verschillende temperaturen
  • het vervangen van verlichting
  • het aanbrengen van isolatieglas
Ook bouwden en testten de kinderen zelf duurzame en energie-olossingen, zoals een windmolen en een zonneboiler, zodat zij het college konden adviseren over de duurzaamheidswinst die daarmee behaald kan worden.

The Bet

Technasium klas 3 van ISW Hoogeland heeft ‘The Bet’ gewonnen. The Bet vindt sinds 2000 plaats op scholen in het hele land. In november 2012 wedden zij met het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westland dat het hen zou lukken om in twee maanden tijd hun eigen CO2-uitstoot met 8% te verminderen. Dit percentage werd ruimschoots gehaald, onder andere door thuis minder gas te stoken, korter te douchen en apparaten helemaal uit te zetten in plaats van stand-by. Met de hele klas werd een besparing gehaald van 17%. Daarmee laten zij aan de politiek en het bedrijfsleven zien dat het mogelijk is om een belangrijke bijdrage aan het tegengaan van klimaatverandering te leveren.

Middagje bowlen

Inzet van de weddenschap was een middag bowlen met de hele klas. Wethouder Marga de Goeij reikte hiervoor een tegoedbon uit aan het presentatie team.

Bronnen: Gemeente Westland.