Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Brei mee voor Warme Truiendag 6 februari

Greenchoice Warme Truiendag is een Nederlandse traditie geworden: op 6 februari 2015 dragen we een warme trui om de verwarming een of twee graden lager te zetten. In een fijne warme trui kun je per graad lager 6 procent energie besparen en zelf iets doen voor het klimaat.

Dé Warme Trui van 2015

Om deelnemers op te warmen voor de Greenchoice Warme Truiendag op 6 februari 2015 is Dé Trui van 2015 ontworpen, een icoontrui met een breipatroon in verschillende maten. De Trui Van 2015 is ontworpen door Bedtime for Bonzo. Het ontwerp van zachte merino lontwol van het Finse Tjokt brei je snel op 10 mm breipennen; je breiervaring bepaalt hóe snel je deze trui breit. De Trui van 2015 kan je warm houden bij een temperatuur van 17 graden.

Het concept “De Trui van ..” wordt de komende jaren herhaald en is een zoektocht naar een ideale en eigentijdse vorm van thermoregulatie. In samenwerking met kunstenaars, mode- en productontwerpers en wetenschappers.

Download in PDF of Word

Op de website www.warmetruiendag.nl is het breipatroon te downloaden in maat S/M/L voor breinaalden maat 10. Carolien heeft voor De Warme Trui van 2015 gekozen voor Finse wol van Tjokt in de kleur ‘Sun’, van warm en opvallend citroengeel. Er komt ook een patroon voor een mannen- en kindertrui beschikbaar.

Bron en foto:

Foto: Model Zangeres Lavalu, Fotografie Eva Broekema, Ontwerp trui Bedtime for Bonzo, Haar en make-up Niels Jansen, Styling Annet Veerbeek , Productie Klimaatzuster en Ontwerp breipatroon Het Paradijs Arnhem.

Bron: Greenchoice warmetruiendag