Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Stad vormt schooldaken om tot stroomfabriekjes

Rotterdam wil in 2025 tachtig scholen aan de zonnestroom krijgen. Samen met de besturen van BOOR en RVKA werkt de stad momenteel een plan uit voor zonnepanelen op daken van al die scholen, onder de projectnaam: schooldakrevolutie.

Routeplan

Het initiatief biedt gemeenten en scholen een routeplanner en een optie om kosteloos en zorgeloos zonnepanelen te installeren. Bijvoorbeeld door de weg te wijzen naar een laagdrempelige financieringsconstructie.

Boerderij ook op zonnestroom

Zonne-energie wordt momenteel op meer semi-publieke gebouwen geplaatst. Zo vond op kinderboerderij de Molenwei begin 2016 de lancering plaats van het eerste Softs Energiesponsor Project. Dit project claimt met de plaatsing van zonnepanelen mogelijk te maken om binnen vijf jaar, zonder zelf te investeren, duurzaam en economisch energieneutraal te worden.

Beleid: benut zo veel mogelijk oppervlak

Het gemeentelijk beleid is gericht op het benutten van zoveel mogelijk oppervlak dat geschikt is voor zonnepanelen binnen de gemeente en het havengebied. Denk onder andere aan daken van gemeentelijk vastgoed, woningen, verenigingen van eigenaars, corporatiebezit en terreinen die lange tijd niet voor andere doeleinden gebruikt worden. Met een gelijktijdige inzet op al deze bestemmingen wil de gemeente de voordelen van zonne-energie voor alle Rotterdammers zichtbaar maken.

Bron en meer informatie: Metro en De Groene Courant