Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Vraag de energieleverancier om goede verbruiksgegevens

Vroeger had een gemeente een aantal gas- en elektra-aansluitingen. Iedere maand (voor de grotere verbruikers) en ieder jaar (voor de kleintjes) kregen ze per aansluiting een afrekening. Zo konden beheerders makkelijk het verbruik van hun objecten monitoren. Tegenwoordig is het allemaal anders. Om op een vrije energiemarkt an te besteden, worden aansluitingen gebundeld en gezamenlijk aanbesteed. Leveranciers richten daar vervolgens ook hun facturen op in.

Met de nieuwe wijze van aanbesteden en factureren hebben (gebouw)beheerders vaak geen zicht op het energieverbruik van hun objecten, omdat ze de energierekening niet meer onder ogen krijgen en/of deze niet de informatie bevat die ze nodig hebben. Daarmee missen ze de kans om eenvoudig aan energiemonitoring te doen.

Een energieleverancier kan heel makkelijk alle meetgegevens aan u ter beschikking stellen. Om dat te bewerkstelligen neemt u in de aanbesteding op welke gegevens u wenst en hoe die moeten worden aangeleverd. De leverancier zal deze service graag aanbieden. Dit achteraf regelen is meestal (fors) duurder.