Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Gemeente Haarlemmermeer gaat eigen energie opwekken

Met de plaatsing van een windenergiemolen en zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis, zet de gemeente Haarlemmermeer een eerste stap naar het lokaal duurzaam opwekken van energie voor de eigen behoefte. Wethouder Herman Tuning zal maandag 20 februari het startsein geven voor de activiteit die onderdeel uitmaakt van het project ? Haal de zon in huis?. Op termijn hoopt Haarlemmermeer tien procent van het eigen elektriciteitsgebruik zelf duurzaam op te wekken.

Met de plaatsing van de kleine windturbine , de zogenaamde Turby, en de zonnepanelen zet de gemeente Haarlemmermeer niet alleen een eerste stap, maar laat ook aan de inwoners zien dat het energiebesparing in eigen huis serieus neemt. Om dat te onderstrepen heeft Haarlemmermeer er voor gekozen de energiebesparing voor het publiek inzichtelijk te maken. In de hal van het gemeentehuis komt een informatiepaneel waarop de opbrengst aan wind- en zonne-energie wordt vermeld.

De Turby en de zonnepanelen zijn in april 2006 op het dak van het gemeentehuis geplaatst. Op jaarbasis zorgen de maatregelen voor een besparing die gelijk is aan het energiegebruik van circa negen huishoudens. Op termijn zullen ook energiebesparende maatregelen worden genomen in andere gebouwen van de gemeente Haarlemmermeer. Bron: gemeente Haarlemmermeer