Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Mobiele Telefoons inzamelen

Ook voor oude mobiele telefoons is er een goed alternatief, waar u kunt inspelen.

Bij diverse gemeentelijke diensten in Rotterdam kunnen bezoekers oude mobieltjes inleveren voor het goede doel. Het gaat hierbij dus niet alleen om de telefoons van medewerkers.

In 2004 is het bedrijf Recell begonnen met het inzamelen van oude mobiele telefoons. De telefoons worden naar Recell toegestuurd waar ze op de juiste manier verwerkt worden. Er wordt gekeken of de telefoons nog opgeknapt kunnen worden voor een tweede leven. Als dit niet meer gaat worden ze naar het afvalverwerkingsbedrijf Mirec gestuurd voor verdere verwerking. Hier worden de telefoons uit elkaar gehaald en worden de verschillende onderdelen op de juiste manier verwerkt. Daarna kunnen de ruwe materialen weer gebruikt worden voor nieuwe producten.

Recell gebruikt de inzamelingen ook om geld op te halen voor goede doelen. Voor elke ingeleverde mobiele telefoon gaat er € 3,50 naar een goed doel. Welk doel u steunt, hangt af van de plek waar de telefoon ingeleverd wordt.

Zo staat bij gemeentelijk zwembad de Wilgenring in Rotterdam ook een verzamelbak. In samenwerking met Bruna gaat het opgehaalde geld naar het Duchenne Parent Project. Dit is een initiatief geweest van een zwemmeester die zelf binnen de familie met Duchenne Spierdystrofie werd geconfronteerd. Naast het zwembad staat ook in de gemeentelijke bibliotheek een verzamelbak.

Ook voor kantoren en andere instellingen is er de mogelijkheid om Mobiele Telefoons in te zamelen voor het goede doel. Recell komt op afspraak langs om alle oude mobiele telefoons op te halen. De inzamelaar kan zelf het goede doel kiezen waar het geld naartoe moet worden overgemaakt. Op deze manier wordt er gezorgd voor een goede verwerking van de afvalstoffen en gaat het goede doel er ook nog op vooruit. Voor meer informatie over de verwerking kunt u kijken op de site van Recell.