Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Hergebruik kantoormeubilair Rijk levert 2 miljoen op

Het Rijk heeft afgelopen kwartaal 2 miljoen euro bespaard door hergebruik van kantoormeubilair via de rijksmarktplaats. De rijksmarktplaats is het digitale platform waar gebruikt kantoormeubilair van de Rijksoverheid aan rijksorganisaties wordt aangeboden.

Besparingen

Bijna de helft van de €2 miljoen betrof goederen rondom de werkplek (bureaus en bureaustoelen, ladenblokken, kasten). Het resterende bedrag bestaat uit andere goederen zoals planten, afvalbakken, whiteboards en stoelen. Over het eerste kwartaal van 2013 bedroegen de besparingen ruim 1,3 miljoen euro.

Over de Rijksmarktplaats

De Rijksmarktplaats Kantoormeubilair, kortweg Rijksmarktplaats, is een platform voor uitwisseling van 'Zo Goed als Nieuw' kantoormeubilair voor de Rijksoverheid. Vraag en aanbod van opnieuw inzetbaar meubilair worden bij elkaar gebracht via rijksmarktplaats.rijksweb.nl. De Rijksmarktplaats is daarmee een eenvoudig instrument om als Rijk verspilling tegen te gaan. Verspilling van kantoormeubilair en grondstoffen en daaraan gekoppeld vanzelfsprekend verspilling van geld. Doordat minder nieuw kantoormeubilair wordt aangeschaft levert het concept een aanzienlijke besparing op. Door het hergebruiken van zo goed als nieuw kantoormeubilair laten we zien dat duurzaamheid hoog in het vaandel van de Rijksoverheid staat. Van denken naar doen.

Bron: FMM

Het aanbod van de Rijksmarktplaats is voor iedere rijksambtenaar te bekijken via de werkplek met rijkscomputer.