Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Vereniging Sport en Gemeenten helpt zwembaden te verduurzamen

Op 20 en 21 november organiseerde de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) samen met de Recron het jaarlijkse Nationale Zwembadcongres. Bijna 200 deelnemers bezochten de eerste dag van het Nationale Zwembadcongres 2013 in Emmen. Dit jaar stond het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen centraal.

Tijdens het congres maakte VSG bekend, dat zij alle zwembadleden een gratis startabonnement op de Milieubarometer aanbiedt. De Milieubarometer is een online meetinstrument dat de milieuprestatie en bijbehorende kosten van een organisatie zichtbaar maakt. Zwembaden die lid zijn van VSG kunnen zich aanmelden voor het gratis startabonnement via de website van de Milieubarometer.

Workshops

Stichting Stimular heeft de Milieubarometer toegelicht tijdens een workshop, waarin met deelnemers werd gediscussieerd over het monitoren en vergelijken van de milieubelasting van zwembaden. In een tweede workshop onder leiding van Stimular wisselden zwembaden kennis en ervaringen uit over maatregelen om de milieubelasting te verminderen. Er blijkt dat veel maatregelen met een terugverdientijd tot 5 jaar nog niet zijn uitgevoerd en dat er nog diverse kansen voor besparingen liggen bij zwembaden.

Andere workshops gingen onder andere over Social Return on Investment en Esco’s. Alle presentaties zijn terug te vinden op de website van VSG.

Bron: Stimular, VSG