Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Hellendoorn bouwt zwembad van de toekomst

Met de bouw van het nieuwe, energiezuinige en duurzame SportZorgcentrum Het Ravijn te Hellendoorn is gisteren gestart. Dit zwembad wordt door toepassing van nieuwe duurzame, bouwfysische, installatietechnische en regeltechnische maatregelen een uiterst innovatief en modern zwembad dat klaar is voor de toekomst.

DWA installatie- en energieadvies, verantwoordelijk voor het technisch ontwerp, paste een combinatie van bestaande en nieuwe technieken toe. De energiebesparende en duurzame maatregelen vormen samen een uniek energiebesparend en duurzaam zwembadconcept die geïntegreerd zijn in één regelsysteem, waardoor alle installaties met elkaar samenwerken en communiceren. De warmte voor het suppletiewater, het warme tapwater en de verwarming van het gebouw voor 90% wordt geleverd door een houtgestookte CV-ketel. De verbranding van houtsnippers of houtpellets is nagenoeg CO2-neutraal en er wordt aanzienlijk op het energiegebruik voor verwarming en tapwater bespaard.

Een voorbeeld van een duurzame maatregel is het slim gebruik maken van bouwkundige ruimtes, waardoor kanalenwerk tot een minimum wordt beperkt. Alle zwembadzalen zijn zelfs kanalenwerkloos ontworpen. Door deze oplossing is tevens het totale ontwerp esthetisch op een hoger niveau gebracht.

Bron: DWA