Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Leenbuggy's in Nijmegen

Een (gratis) fietsenstalling helpt om mensen op de fiets naar de stad te laten komen. Met een leen-buggy wordt op de fiets naar de stad ook aantrekkelijk voor fietsers met kleine kinderen.

Frederiek Tetelepta-Harings (uit Nijmegen) merkte hoe lastig het is om met kinderen op de fiets naar de stad te gaan. Want met kleine kinderen heb je in de stad ook een buggy nodig. Daardoor nam ze vaker de auto dan ze zelf wilde. Ze vroeg het gemeentebestuur om te helpen. Door ouders te stimuleren om met de fiets naar het centrum van Nijmegen te komen kunnen veel autokilometers bespaard worden.

Vanaf 27 oktober 2008 heeft de fietsenstalling in de Mariënburggarage vijf buggy’s klaar staan voor de uitleen. Ouders kunnen nu met hun kind op de fiets naar het centrum komen, hun fiets stallen in de fietsenstalling van Mariënburg en vervolgens een buggy gratis lenen. Voor het lenen van een buggy moeten ze zich wel legitimeren. Van te voren kunnen ouders via de telefoon (024-32 92 846) checken of er een buggy beschikbaar is.