Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

LED en 4G masten gecombineerd

Philips heeft in Los Angeles honderd lantaarnpalen voorzien van kleine 4G lte-zendmasten. De speciale lantaarnpalen zijn het resultaat van een samenwerking tussen Philips en Ericsson en moeten ervoor zorgen dat er een betere 4G-dekking in de stad komt. De speciale lantaarnpalen worden ook wel de SmartPoles genoemd en werken met de 'small cell'-technologie. De 'small cell'-technologie is ontworpen om de netwerkcapaciteit in dichtbevolkte gebieden met een groot aantal gebruikers te verbeteren.

LED-verlichting

Naast de plaatsing van de SmartPoles heeft Philips ook nog eens de lampen van maar liefst 110.000 lantaarnpalen vervangen. Deze lantaarnpalen zijn nu allemaal voorzien van LED-verlichting en hierdoor zou de stad 70 procent kunnen besparen op lichtkosten. Daarnaast zijn de alle 110.000 lantaarnpalen voorzien van de Plug&Play wireless-techniek. Hierdoor kan de gemeente via een app de lichten aan en uit doen.

The internet of things

De 4G-lantaarnpalen zijn volgens Philips de voorbode van iets anders, en wel ‘the internet of things’. Daarmee wordt aangeduid dat huishoudelijke apparatuur wordt aangestuurd via internetverbindingen. Dan moeten die verbindingen er wel zijn, en de lantaarnpalen helpen mee om een snelle internetverbinding in alle straten te krijgen.

Bron: Android Community