Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Houten onthult eerste Cradle-to-Cradle lichtmast

Tijdens de Dag van de Openbare ruimte in Expo te Houten op woensdag 12 oktober 2011 is de eerste Cradle-to-Cradle lichtmast onthuld. Het Cradle-to-Cradle concept is een nieuwe benadering ten aanzien van duurzaam design. De hoofdgedachte achter de Cradle-to-Cradle filosofie is dat alle materialen van de verschillende productonderdelen na hun levensduur in het ene product, opnieuw gebruikt kunnen worden in een ander product, zonder enig kwaliteitsverlies. Deze cyclus wordt weergegeven met het motto: Waste equals food oftewel afval = voedsel.

Waarom cradle-to-cradle

De lichtmast is voor 95% gemaakt van hergebruik materiaal. Dit is voornamelijk Aluminium. Aluminium is goed herbruikbaar zonder kwaliteitsverlies. De lichtmasten vormen geen afval aan het eind van de levensduur. De mast is volledig demontabel en ieder onderdeel kan zonder verlies van kwaliteit opnieuw (in een lichtmast) gebruikt worden.

Cradle-to-Cradle certificaat

Om het Cradle-to-Cradle MC Certificaat te verkrijgen behoren de producten milieuvriendelijke, gezonde en recyclebare materialen te bevatten en ontwikkeld zijn voor hergebruik. Daarnaast moet een bedrijf voldoen aan richtlijnen met betrekking tot het gebruik van water en duurzame energie en strategie├źn voor maatschappelijke verantwoordelijkheid implementeren. Op het moment dat aan al deze eisen wordt voldaan kan het keurmerk voor Cradle-to-Cradle worden verkregen. De certificering is 1 jaar geldig en dient elk jaar hernieuwd te worden.

Bron: www.epea.com, www.mbdc.com en www.sapapoleproducts.com