Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Kantoor

Veel overheidgebouwen, zoals gemeente- en provinciehuizen, zijn in hoofdzaak een kantoororganisatie met soms een paar bijzondere omstandigheden zoals een drukkerij. Op deze website staan al veel voorbeelden van maatregelen die van toepassing zijn in kantoren. Daarom bestaat deze pagina met name uit verwijzingen naar de diverse plekken op deze website waar meer informatie te vinden is.

Inhoud

Maatregelen

Over milieumaatregelen in kantoren op de verschillende milieuthema's zoals: en bij de activiteiten die bij veel overheden plaatsvinden zoals: vindt u meer op de pagina's met milieuthema's en activiteiten.

Stappenplan verduurzaming kantoor

Op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staat meer informatie over het verduurzamen van vastgoed en een stappenplan voor verduurzaming van huidige of nieuw te bouwen kantoorpanden. Het stappenplan biedt inzicht in het proces en de middelen die nodig zijn om een kantoor te verduurzamen. Het document bevat tevens een overzicht van en links naar diverse beschikbare instrumenten.

Verhuizen

  • Het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap heeft een "Advies milieuzorg bij de inrichting van en de verhuis naar het Ellipse Gebouw" geschreven. U kunt het downloaden en bekijken. Het gaat zowel over de verbouw/inrichting van het gebouw als de verhuizing zelf.
  • De gemeente Zwolle verhuist intern CO2-neutraal.

Kengetallen

Wilt u uw kantoor vergelijken met andere kantoren, dan kunt u de resultaten van de Milieubarometerbenchmark van overheidskantoren gebruiken. Enkele aanvullende kengetallen vind u op de kengetallenpagina van deze website.