Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Lab op Straat M4H

In het Rotterdamse Lab op Straat in het Merwe Vierhavensgebied worden duurzame innovatieve producten voor de buitenruimte getest waar straks de Rotterdammer van kan profiteren.

Goedkopere oplossingen

Het beheer en onderhoud van de buitenruimte kost veel geld. Door innovatieve producten uit te testen in de buitenruimte krijgt de gemeente inzicht in de mogelijkheden van deze innovaties. Innovaties die in de toekomst geld kunnen opleveren voor de stad.

Praktijkomstandigheden

In het Lab op Straat test Gemeente Rotterdam innovaties in de buitenruimte onder praktijkomstandigheden. Ook biedt Lab op Straat mogelijkheden de belevingswaarde van de innovaties te testen.

Een test naar vijf aangelegde elementenverhardingen bevatten waterpasserende, lichtreflecterende en CO2-absorberende straatstenen. Gedurende zes jaar onderzoekt de gemeente of de stenen een aanwinst zijn voor Rotterdam en leiden tot minder kosten voor aanleg en onderhoud en een betere leefomgeving voor de burgers.

Andere voorbeelden van producten voor de buitenruimte bij Lab op Straat zijn innovatieve zitbanken en pratende prullenbakken.

Aanvullende informatie

Nadere informatie over de opbouw van de proefvakken en de toegepaste materialen kunt u vinden op www.urban2020.nl.