Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Rotterdam gebruikt jutezak voor groen parkeervak

De groene parkeerplaats is gemaakt van geïmpregneerd jute: geotextiel. Het systeem van beroosteren wordt al langer gebruikt om groene parkeerplaatsen te realiseren. Nieuw is echter de combinatie van eco geotextiel (Jute). Hiermee is de stap gezet naar een constructie die zowel biologisch afbreekbaar als composteerbaar is. Door het jute geotextiel te impregneren wordt de levensduur van het afbreekbare jute textiel verdubbeld.

Jute steviger door wortels gras

Het voordeel van jute is dat de vele wortels van het gras door de jute heen groeien. Daarmee wordt de totale constructie verstevigd. Hierdoor is aanpassing van de ondergrond in de meeste gevallen overbodig en dit maakt de weg vrij om meer groene parkeerplaatsen en wegen te realiseren.

Goed voor waterinfiltratie

Het vergroenen van de binnenstedelijke omgeving staat hoog op de agenda van de overheden. Waterinfiltratie is een van de speerpunten van het ministerie van milieu. Ook daar is de groene parkeerplaats een mogelijke oplossing voor.

Partners

Dit project is gerealiseerd door TONN en Soyuco in samenwerking met het Innovatie Centrum Duurzaam bouwen (ICDuBo) te Rotterdam.

Bron: iNSnet