Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

32 nieuwe duurzame glasvezel bruggen in Rotterdam

In 2013 vervangt de gemeente Rotterdam 32 bruggen in verschillende parken. De nieuwe bruggen zijn gemaakt van glasvezel en hebben hierdoor weinig onderhoud nodig. Daarbij gaan ze ook nog eens heel lang mee: 60 jaar! Het loop en fietsdeel van de bruggen is gemaakt van glasvezel, wat ze veel lichter, sterker en robuuster maakt dan de huidige bruggen van hout. Dit heeft ook het voordeel dat de plaatsing van de fundamenten eenvoudig en goedkoop is. De bruggen kunnen indien nodig ook met gemak ergens anders neergelegd worden.

De gemeente Rotterdam geeft opdracht tot plaatsing van de bruggen. Ruud Slagter van de gemeente: “Rotterdam telt in totaal 850 bruggen. In 2008 stonden tweehonderd daarvan op de lijst om te worden vervangen. We hebben toen gekozen voor bruggen van duurzaam materiaal. Inmiddels hebben we al zo’n 100 parkbruggen van glasvezel in Rotterdam.”

In 2013 komen er daar nog eens 32 bij. Eerder was er sprake van de komst van 34 duurzame parkbruggen dit jaar, maar in twee gevallen is besloten geen nieuwe brug te plaatsen. Slagter: "Die twee bruggen werden niet veel gebruikt en lagen heel dicht bij andere bruggen. Zeker in deze tijd kijken we als gemeente ook naar de financiële uitgaven." De bruggen worden geplaatst in het Randpark Beverwaard, Prins Alexander en Rozenburg.

Bron: Stadskrant Rotterdam, 8 mei 2013