Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

UWV organiseert workshop Bijen op je Dak

Op dinsdagmiddag 6 oktober vond de workshop ‘Bijen op je dak’ plaats in het UWV hoofdkantoor. Imker Edwin Florès vertelde onder andere over waarom het nodig is om de honingbijen in Europa een handje te helpen en hoe je dat kan doen door het plaatsen van bijenkasten op daken in de stad. Ook heeft hij wat van zijn imkerattributen laten zien. Natuurlijk was er ook tijd om honing te proeven! En tot slot kregen de aanwezigen, als dank voor hun aanwezigheid en enthousiasme, ieder een klein potje echte UWV dakhoning mee.

Huh?!? Bijen op het dak? Hoezo?

Sinds 30 april staan er bijenkasten op het dak van gebouw C van het UWV hoofdkantoor (Sloterdijk Amsterdam). Facilitair Bedrijf en HRM hebben dit initiatief genomen samen met de imkers van ‘Bijen op je dak’ om de achteruitgang van de Nederlandse honingbij een halt toe roepen. De opbrengst van de twee kasten is niet voldoende om alle collega’s op het hoofdkantoor van een potje honing te voorzien. Wel staat er een knijpfles honing in de coffeecorner en geeft UWV een aantal potjes honing aan relaties.

Toekomst: meer bijen?

Het facilitair bedrijf van UWV heeft met Edwin Florès afgesproken dat het bijencontract op het hoofdkantoor in ieder geval met 2 jaar verlengd wordt. Ook bij het UWV-kantoor in Arnhem starten ze in het voorjaar van 2016 (als het bijenseizoen weer begint) met ‘Bijen op je dak’.

Bron: UWV