Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Over Ons

Stimular MedewerkersDuurzame Bedrijfsvoering Overheden.nl brengt ruim 1.000 duurzame voorbeelden in beeld. Stichting Stimular onderhoudt de website met als doel de kennis over verduurzamen van de eigen bedrijfsvoering bij overheidsorganisaties te delen.

Stichting Stimular

Stichting Stimular heeft ruim 25 jaar ervaring met het ondersteunen van verduurzamen van (overheids) organisaties via verschillende beleidsterreinen. De opgebouwde kennis en goede voorbeelden verspreiden we via deze website. Ons doel is kennis over verduurzamen van de eigen bedrijfsvoering bij overheidsorganisaties op peil te houden. Wanneer u slim gebruik maakt van deze website bespaart dit enorm veel tijd, omdat de u gebruik kunt maken van de ervaring van andere overheden met dezelfde doelen als u!

Onze missie

Stichting Stimular vertaalt de groeiende vraag om duurzaamheid naar praktische instrumenten en werkwijzen voor bedrijven, brancheverenigingen, overheidsorganisaties en zorgaanbieders. Tips en praktijkervaringen delen we via DuurzaamMKB.nl en DuurzameBedrijfsvoeringOverheden.nl. Ons doel is dat ondernemers en managers in alle beslissingen duurzaamheid meenemen. Kenmerken van onze werkwijze zijn maatwerk, heldere communicatie en inspirerende contacten met ondernemers. Ook binnen de eigen organisatie werken we aan het verminderen van onze milieubelasting, een goede werksfeer en persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers.

Onze strategieWe ondersteunen (overheids)organisaties en bedrijven onder andere met het opstellen van:

Daarnaast helpen we overheden met stimuleren van duurzaamheid bij bedrijven door middel van onze instrumenten en projecten. Meer over onze praktische aanpak leest u op onze website.

We werken vaak samen met overheden en brancheorganisaties. Zo bereiken we de vele ondernemers en managers die interesse hebben in duurzaamheid maar concrete aanknopingspunten missen. Bedrijven en organisaties maken een vliegende start met onze praktische instrumenten zoals de Milieubarometer en de MVO-balans. Ook ontwikkelen we branchespecifieke scans en keurmerken voor MVO en Duurzaam Ondernemen.

U kunt op de hoogte blijven van onze activiteiten via onze nieuwsbrieven.