Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Belastingdienst en cateraar werken samen aan vitaliteit van medewerkers

Januari 2018

Hoe gaat het cateringbedrijf de vitaliteit van de medewerkers van de Belastingdienst bevorderen? Dat was één van de opvallende vragen in de cateringaanbesteding van de Belastingdienst. Het winnende concept is een nieuwe vorm van dienstverlening die vanaf september 2016 met enthousiasme in praktijk wordt gebracht.

Juul van ’t Hooft van de Belastingdienst heeft de aanbesteding van de catering voorbereid en begeleid. Hij werkt nu intensief samen met Jørgen Vestjens van VITAM, het cateringbedrijf dat de aanbesteding heeft gewonnen.

Gezondheid

Juul: “Uit health checks van onze medewerkers van drie jaar achtereen blijkt dat de gezondheid achteruit gaat. Medewerkers worden op termijn minder productief en inzetbaar. Daarom wil de Belastingdienst de gezondheid en vitaliteit van medewerkers bevorderen. Niet door betuttelend op te treden, maar het gezonde aantrekkelijk te maken”.

De aanbesteding

Na uitgebreid literatuuronderzoek en gesprekken met marktpartijen stelde de Belastingdienst een visie op vitaliteit en richtlijnen voor de cateringaanbesteding op. Aangezien vitaliteit zo belangrijk is, is het kwaliteitsaspect zwaar meegewogen in de procedure (80%). Alle inschrijvers moesten een bedrijfsplan maken met daarin de volgende elementen:
  • een innovatief voorstel voor een gezonde, lekkere en gevarieerde lunch voor 3 euro;
  • tegengaan van voedselverspilling;
  • aanbieden van activiteiten die medewerkers verleiden om voldoende te bewegen en ontspannen;
  • communiceren met de medewerkers over een gezonde leefstijl;
  • begeleiden en trainen van cateringmedewerkers in het nieuwe concept.

De inschrijvers formuleerden hun beloftes SMART in de vorm van prestatie-indicatoren, zoals bijvoorbeeld een rapportcijfer voor klanttevredenheid. Tijdens de loopduur van het contract rapporteert VITAM regelmatig over de vorderingen op de indicatoren. Het kost Juul weinig moeite om VITAM aan de afspraken te houden, “want het concept zit in hun DNA.”

VITAM heeft het concept “Be vital” speciaal voor de Belastingdienst ontwikkeld. Jørgen : “Wij verleiden mensen tot een verantwoorde en vitale levensstijl. Dit begint bij onze eigen medewerkers. Zo hebben we bijvoorbeeld de ‘Week van de trap’, waarin de lift wordt afgezet met een rood-wit lint. Bij elke verdieping staat een bordje hoeveel energie is verbrand door het traplopen. Na een week gaat het lint weg en wordt de lift veel minder gebruikt”.


Enkele opvallende kenmerken en voorbeelden van het concept “Be vital”:
  • Bij elke transactie bij de kassa van het restaurant mag de klant gratis een stuk fruit uitkiezen. Op deze manier worden dagelijks 6.000 stukken fruit afgenomen. Het aanbod van fruit is afhankelijk van het ‘seizoenenkompas’, waardoor het fruit een gunstig energielabel heeft.
  • Voedselverspilling wordt tegengegaan door restjes de volgende dag te verwerken in soep of salade. De tomatenketchup is gemaakt van het overschot aan tomaten uit Nederlandse kassen in de vakantietijd, zodat ze niet worden doorgedraaid op de veiling.
  • Regelmatig wisselende thema’s maken klanten bewust van duurzame en gezonde voeding, bijvoorbeeld een dag zonder vlees of ‘vrijdag restjesdag’.
  • De cateraar biedt bewegingsactiviteiten aan zoals een wandellunch of een puzzel oplossen in het trappenhuis voor een kortingsbon in het restaurant. Ook worden yogacursussen gegeven.

Ontdekkingsreis

De Belastingdienst koos voor een contractduur van 8 jaar. Hoewel dit misschien risicovol lijkt, is gekozen voor een samenwerking vanuit vertrouwen. Juul: “We zijn samen op ontdekkingsreis. We proberen dingen uit, zoals bijvoorbeeld noten aanbieden als alternatief voor de snoepautomaat. We ontwikkelen continu nieuwe ideeën en leggen deze vast in jaarplannen”.

Het nieuwe concept is duurder dan de traditionele catering omdat er extra activiteiten worden uitgevoerd. Het budget voor catering hoefde bij de Belastingdienst niet te worden verhoogd door het afstoten van vestigingen met restaurants in het kader van de reorganisatie.

Werkplezier

Een onderdeel van het contract is dat goed voor de cateringmedewerkers wordt gezorgd. Zo zijn alle medewerkers uit het vorige contract overgenomen en krijgen zij uitgebreide training om in het nieuwe concept te werken. “Alles wordt vers bereid met ingrediënten die ’s morgens worden geleverd. Dit vraagt meer voorbereiding en vaardigheden van de medewerkers zoals het ontwikkelen van recepten en menu’s. De cateringmedewerkers worden bijgeschoold en werken mee op locaties die al wat verder zijn met de aanpak. De nieuwe werkwijze geeft hen meer werkplezier en relevante kennis en ervaring.”

    Tip: “Timmer de aanbesteding niet dicht. Formuleer vooral wat je wilt bereiken. Laat ruimte voor marktpartijen om met oplossingen te komen. Zij kennen de markt het beste.”

Auteur: Marlies Peschier, Stichting Stimular

Duurzame bedrijfsvoering Rijksoverheid

De Rijksoverheid bouwt aan een duurzaam Nederland. Ook binnen haar eigen bedrijfsvoering is duurzaamheid van groot belang. Het programma Versnelling duurzame bedrijfsvoering verduurzaamt alle aspecten van de bedrijfsvoering en zorgt voor opschaling en versnelling van duurzame initiatieven. Zo komt de rijksoverheid tot een kwalitatieve, efficiënte en effectieve bedrijfsvoering waarbij er sprake is van een evenwicht tussen ecologische, sociale en economische belangen.