Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Gemeente Soest realiseert Cradle to Cradle vergaderruimte in 4 weken

De gemeente Soest wilde op een innovatieve ‘niet standaard’ manier vergaderen. De ruimte moest volgens het Cradle to Cradle concept worden ontworpen en ook nog eens binnen 4 weken gerealiseerd zijn.

Renovatie

Het interieur, waaronder de vergaderruimtes, van het stadhuis in Soest werd gerenoveerd. Men wilde wel eens op een andere manier vergaderen dan op de wel bekende en traditionele manier van een lange tafel met stoelen erom heen. Voor de desbetreffende ruimte wenste de gemeente een innovatieve uitstraling, mede doordat deze ruimte ook gebruikt kan en mag worden door externe partijen. Er moest een ontwerp komen die rekening hield met de Cradle to Cradle gedachte en aansloot bij de sfeer van het gebouw.

Stoelen

Voor dit project werden de door Casper van der Stelt ontworpen stoelen gebruikt doordat deze goed aansloten bij dit project. De stoelen bestaan uit 3 planken hout die door middel van een half-houtse overkeping met elkaar verbonden worden. Dit heeft als voordelen dat er geen lijm of schroeven nodig zijn en ze pas op locatie eenvoudig in elkaar geschoven hoeven worden zodat ze als klein pakketje getransporteerd kunnen worden. De planken bestaan uit gerecycled multiplex met een kartonnen kern. Optioneel kan er een brede armleuning ingeschoven worden waar ook weer op gewerkt kan worden.

Recycling

De basis van alle ruimtes was een gegeven. Deze hadden een antraciet grijze tapijt en de wanden waren wit. Door kleur toe te voegen werd er meer sfeer en levendigheid gecreëerd. De kleuren komen terug in de karpetten die van 100% gerecycled papier zijn geweven. De stoffen van zitting en rugleuning, gemaakt van afvalstoffen, dragen bij aan de sfeer, kleur en duurzaamheid. De gekleurde presentatiewand is gemaakt van gerecycled kurk en de voorgestelde zonwering van PET-flessen en dragen ook hun steentje bij dit Cradle to Cradle project.

Bron: Facility Management Nederland, Foto’s: Facebookpagina kantoorinrichter Maasdam