Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Lochem: sociale werkvoorziening bezorgt gemeentepost

De gemeente Lochem vindt duurzaamheid belangrijk. Duurzaam betekent ook mensen een kans geven op de arbeidsmarkt. Daarom sloot de gemeente Lochem een contract af met het Sociaal Werkvoorzieningschap Delta in Zutphen voor de bezorging van de post van de gemeente Lochem. Het contract geldt voor de periode van 1 mei 2011 tot 1 mei 2013.

Sociale doelstelling

Deze opdracht aan Delta draagt bij aan de sociale doelstelling van de gemeente. Het geeft de mensen die bij dit bedrijf werken de zekerheid dat er voor langere termijn werk is en het zorgt voor een financieel stabielere situatie van Delta. Ook is het voor de gemeente voordeliger om de post door Delta te laten bezorgen. Door een contract af te sluiten voor twee jaar kan ervaring opgedaan worden met Delta voor de postbezorging en blijft het contractbedrag onder de drempel van Europees aanbesteden.

TNT blijft in buitengebied bezorgen

De bezorgtarieven van Delta voor de postbezorging in haar bezorggebied liggen lager dan de tarieven van de TNT. Het gebied waar Delta zelf bezorgt bestaat uit de kernen van de gemeenten Lochem, Zutphen, Bronckhorst, Brummen en Voorst. Alle uitgaande post van de gemeente wordt aangeboden aan Delta. Delta sorteert en frankeert de post op haar locatie in Zutphen. Over de post buiten het bezorggebied maakt Delta afspraken met TNT.

Bron: Gemeente Lochem