Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Ondernemers en gemeente op 'date'

Het stimuleren van lokaal ondernemerschap staat hoog in het vaandel van het Moerdijkse college. Reden om ook eens te kijken hoe de gemeente zelf rechtstreeks kan bijdragen aan die stimulans. Daarom organiseert de gemeente op 2 november 2011 een 'speeddate'. Tijdens deze date kunnen lokale ondernemers korte gesprekken van 10 minuten aanknopen met verschillende deskundigen van de gemeentelijke afdelingen.

Meer werkgelegenheid

Het college wil in 2011 werkgelegenheid op lokale bedrijventerreinen behouden en mogelijk uitbreiden. Hierbij focust de gemeente speciaal op het midden- en kleinbedrijf en startende ondernemers. Leveringen, diensten en werken waarbij de vestigingsafstand - in verband met bijvoorbeeld calamiteiten of bekendheid met de regio - een belangrijke rol speelt wil de gemeente graag voorbehouden aan lokale ondernemers. Met een speeddate hoopt de gemeente betere of nieuwe samenwerkingen tot stand te brengen met de lokale ondernemers. Daarbij stimuleert de overheid met lokaal aanbesteden zelf direct de lokale werkgelegenheid. Lokaal aanbesteden beperkt ook het aantal vervoerskilometers. DIt is een pré voor het milieu.

Idee

Het idee voor de speeddate deed Moerdijk op bij de gemeente Tholen. In Tholen werd onlangs eenzelfde speeddate georganiseerd, waar zowel door de lokale ondernemers als door de betrokken ambtenaren zeer positief op werd gereageerd.

Bron: gemeente Moerdijk