Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Gemeente Zwolle CO2-neutraal verhuisd

De gemeente Zwolle heeft als eerste gemeente in Nederland een verhuizing CO2-neutraal uitgevoerd. Het ging om een interne verhuizing op het Stadskantoor van 60 werkplekken. De verhuizing werd verzorgd door verhuisbedrijf UTS Nederland/Hersevoort. De meerkosten om de verhuizing CO2-neutraal uit te voeren, bedroegen ongeveer 1 % van het totale bedrag. Hiermee is de uitstoot van ongeveer 0,25 ton CO2 gecompenseerd.

Het CO2-neutraal verhuizen past in het beleid van de gemeente Zwolle, wanneer het gaat om duurzaamheid. Verantwoordelijk wethouder Erik Dannenberg: "Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie als het gaat om duurzaamheid en duurzaam ondernemen. Dit CO2-neutraal verhuizen past in het pakket maatregelen, dat we genomen hebben om aan energiebesparing en dergelijke te werken. Het college is onlangs ook bij UTS Nederland/Hersevoort op bezoek geweest en is onder de indruk van de manier waarop zij met het milieu bezig zijn."

UTS Nederland compenseert de uitstoot van haar voertuigen die bij elke verhuisactiviteit vrijkomt, door te investeren in diverse duurzaamheidsprojecten.

bron: gemeente Zwolle