Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Samenwerken om duurzaamheid te maximaliseren

Binnen de beschikbare renovatie- en onderhoudsbudgetten óók een maximale verduurzaming realiseren is lastig. Daarom werkt de gemeente Eindhoven samen met ´!MPULS´ om deze uitdaging aan te gaan. Na drie jaar voorbereiding tekenden de gemeente en ‘!MPULS’ november 2016 de overeenkomst voor een vernieuwende samenwerking voor de renovatie, het onderhoud én het maximaal verduurzamen de gemeentelijke gebouwen. De renovatie van Stadhuistoren en Stadhuis start al begin 2017.

Meerdere aspecten van duurzaamheid

Het project bestaat uit verschillende activiteiten als het terugbrengen van de centrale loketfunctie naar het Stadhuis, maar ook het inrichten van de Stadhuistoren als Living Lab. De tender is door de gemeente Eindhoven als een ´Best Value Procurement´ in de markt gezet en omvat een groot aantal verduurzamingsaspecten waaronder energiereductie, hergebruik materialen, waterbesparing en vergroening. Energieprestatie is onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst. Energiebesparing wordt gegarandeerd en gemeten tegen het huidige energieverbruik. Mochten deze doelstellingen niet gehaald worden dan kan de gemeente een boete opleggen. De gemeente verzorgt zelf de financiering van het project.

Meer weten?

Ook andere gemeenten kunnen via dergelijke samenwerkingen de gemeentelijke gebouwen verduurzamen. !MPULS en de gemeente Eindhoven delen graag hun ervaring.