Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Kantoor UWV Rotterdam “very good” volgens BREEAM In Use

Het kantoor van UWV aan Laan op Zuid in Rotterdam is gecertificeerd met een BREEAM-NL In-Use certificaat. De behaalde 3 sterren (Very Good) voor zowel Asset als Beheer maken dit kantoor het meest duurzame van Rotterdam volgens de BREEAM methodiek.UWV kiest bewust voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid als speerpunten van het huisvestingsbeleid. Als maatschappelijke organisatie vindt UWV het belangrijk verantwoordelijkheid te nemen voor de omgeving.

Duurzaam kantoor Laan op Zuid

Het kantoor Laan op Zuid is een energiezuinig gebouw dat volledig verwarmd wordt met een WKO systeem. De keuze voor de locatie van het pand heeft ook veel punten opgeleverd. UWV kiest er bewust voor panden op een gunstige locatie aan te huren. Een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de fiets, maar ook de nabijheid van voorzieningen zijn belangrijk. Door het landelijke milieubeleid worden veel belangrijke duurzaamheidsaspecten voor deze locatie gedekt. Meer over duurzaamheid van UWV leest u in de artikelen over het afvalbeleid, slimme meters en elektrisch rijden

BREEAM en duurzaamheid

BREEAM-NL In-Use is een monitoringsinstrument waarmee de duurzaamheidprestatie van één bestaand gebouw wordt beoordeeld. Met de inzichten kunnen partijen de operationele kosten van een gebouw terugbrengen en de duurzaamheidprestaties verbeteren.

Bron: Platform Duurzame Huisvesting en Facilitair Weekblad