Dit is een website van Stimular
Ook van Stichting Stimular: Milieubarometer | MVO-balans | Kansen bij Verkassen | Duurzaam MKB

Raadhuis Krimpen aan den IJssel heeft energielabel A++++

Mei 2018

In 2015 is het duurzaam gebouwde raadhuis van Krimpen aan den IJssel in gebruik genomen. Daarbij werd gecommuniceerd dat het gebouw energielabel A++ heeft. Eind vorig jaar heeft de gemeente het daadwerkelijke label ontvangen. Het betreft energielabel A++++ (de beste klasse).

Het nieuwe raadhuis is gebouwd op de fundering van het oude raadhuis. De contouren van het oude raadhuis zijn nog duidelijk zichtbaar. Bijzonder is dat het nieuwe pand niet alleen het raadhuis herbergt, maar ook de Rabobank Krimpenerwaard. Samen met de Rabobank als huurder was het mogelijk om dit nieuwe raadhuis te realiseren.

Duurzaamheid speelde een belangrijke rol bij de herontwikkeling van het raadhuis. Het resultaat: een energieneutraal raadhuis, dat mogelijk ook nog eens het meest duurzame raadhuis van Nederland is. Energieneutraal betekent dat het gebouw evenveel energie produceert als nodig is voor verwarming, koeling, warm water, verlichting en ventilatie. Dit bereiken we onder andere door warmte- en koudeopslag, zonnepanelen en andere slimme toepassingen.

Bron: Gemeente Krimpen aan den IJssel

Meer informatie en foto’s: http://www.dearchitect.nl/projecten/raadhuis